ИСХРАНА

Здрава исхрана – здраво дете

Предшколска установа ,,Шапица“ велику пажњу поклања квалитету намирница, с обзиром на то да је исхрана један од најзначајних фактора здравља и квалитета живота сваког детета. Брига о исхрани деце има за циљ да дечјем организму обезбеди оптималне количине свих хранљивих састојака, а тиме и правилан физички, интелектуални, емотивни и социјални раст и развој.

Јеловник се саставља на недељном нивоу, при чему се балансира дневни унос хране и објављује се на огласној табли за родитеље.

Енергетска вредност дневног оброка одређена је „Правилником о нормативу друштвене исхране деце у Установама за децу“. Избор хране је балансиран и садржи протеине, масти и угљене хидрате, минерале и витамине у оптималном односу.

Установа примењује HACCP систем безбедности хране. Сви оброци се припремају у кухињи вртића. Кувана јела се севирају без подгревања, без адитива и конзерванса. У исхрани деце се користе био намирнице, свеже и узгајане на природан начин. План исхране прати пирамиду исхране и задовољава дневне потребе деце одређеног узраста.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *